trotsare - 31 augusti 2010

Shit vad jag trotsat och kämpat emot min kondis idag alltså!

Cyklade och mötte upp hanna vid aga och sedan cyklade vi raka vägen upp till skolan. Där pratade ja lite med rektorn och fick en lapp som vi ska skicka in med posten.


Sedan cyklade vi vidare till stallet. Red upp Sota och Funi och tog ner Eddie och Gandur. Visste inte om att Gandur stod i den hagen så fick låna Funis träns, haha!

Skrittade ut på åsen och vände. Hästarna skötte sig bättre än väntat och Eddie gnägga bara en gång! Framsteg, haha. Sen gick vi upp med dom till hagen igen, hanna gick med eddie medans jag red Gandur och tog Lysa som handhäst. Sedan gick vi tillbaka.... Var så jävla kissnödiga och trötta och flummiga så höll på att kissa på oss av allt garvande HAHAHAH. Så fula. Å sedan cyklade vi hemåt. Å FYFAN vad jobbigt de var! Lite träningsvärk jag kommer ha imorgon..


Och justja, jag har inte berättat. Jag ringde ju direkt efter förrförra inlägget och jag börjar imorgon! Lite taggad, hoppas det blir jävligt bra nudå. Men måste gå upp kl 6, så det är ju mindre bra.. Men det är det värt. Ska försöka lägga mig och sova så snabbt som möjligt nu. Vi hörs imorgone efter skolan! puss.

eddie och jag. världssnyggast min där.


sötemma - 31 augusti 2010

Emma sitter och camar med mig från hennes skola, haha. Hon är jätteglad? :D


tisdag - 31 auguasti 2010

Godmoooorgon.

Väcktes 8 imorse av att telefonen ringde, å fick ett samtal från hon som sitter i gävle om att allt var klart. Konstigt, för har ju inte pratat med hon från sandviken? aja, skitsamma för nu är jag INNE ! :D   ska ta och ringa skolan nu och kolla vilken dag jag börjar, förhoppningsvis imorgon då. Lite glad! 

Nej nu ska jag traska upp och ringa. Sen halv fyra cyklar jag med hanna upp till sandviken praktiska först för att hämta en blankett och sen rider vi en liten tur föhoppningsvis! Så hörs ikväll. puss!


saknar världens bästa och sjukaste klass!...

HAHAH DÖR VARJE GÅNG... - 30 augusti 2010


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA..........

jag hatar krångliga människor - 30 augusti 2010

Den där jäveln från sandviken som jag skulle ringa svarar inte nu heller, bli tokig.. Så mejlade henne så hon kan ringa idag/imorgon.. Så blir väl ingen skola då heller. Men har även mejlat rektorn på mitt nuvarande gymnasium om vilken tid vi ska komma imorgon för att fylla i papper osv...

Får hoppas dom svarar så fort som möjligt, blir tokig. Aja vi hörs senare eller imorgon.. puss.

very old picture. very old pony. miss very mutch.


home again again - 30 augusti 2010

Kom faktiskt precis hem från mormor och morfar! Cyklade dit och visade bilderna från Orsa och sen pratade mormor på somvanligt..


Innan var jag ju i stallet och longerade. Först i hagen fick jag inte tag på henne på typ, en kvart. Skitdryg, så hon fick jobba lite extra länge, haha elakt. Nej men hon jobbade på jättebra och lyssnade. I galoppen tog hon bocksprång och sparka bakut när jag tagit bort gummisnodden så hon tyckte nog att de var lite kul ändå, haha. Trotts att vi höll på i en timme och sprang mycket så blev hon inte svettig, de var det jag hade väntat mig men när hon sänkte formen så nöjde jag mig med det och avslutade där. Tänkte träna på stegringen men vill inte koppla longera och stegra så lät bli :)

Nu ska jag väl ta och hämta bärbara telefonen så jag är först med att komma fram till sandvikentjejen. Så ska jag fixa det med skolan! Hör väl av mig efteråt. puss.


snyggingarna. haha!

ringringring - 30 augusti 2010

Väcktes av mamma för en timme sen, kollade snabbt mejlen men inget svar. Låg kvar i sängen och efter en kvart ringde dom från gävle! Så pratade med henne om bytet och hon gav mig ett telefonnummer så ringde det. Pratade med henne och hon gav mig yttligare ett telefonnummer... Men det sista svarar inte förrens klockan 5 så bara att vänta då.. Enligt hon på skolan så skulle jag kunna börja imorgon, men tror inte det, eftersom hon sist inte är kontaktbar innan 5 får nog inte gävle hennes papper eller vad som skulle skicka iväg, förrns imorgon. Men de positiva att de fanns platser kvar och jag ska få börja där iallafall, ingen brodska! :)

Eftersom hon inte är anträffbar innan 5 så tänkte jag dra mig iväg till stallet nu för att (förhopningsvis) longera Dakita om hon sammarbetar dvs.. Så vi hörs efter det! puss.


bytt är snart bytt - 29 augusti 2010

Blev lite drama här hemma, nä, drama å drama, diskution och självklart är man hur känslig som hellst och grinar åt vad som hellst när man har den där painfulla veckan i månaden. äckelmens. Men har skickat iväg ett mejl till rektorn nu iallafall så hon ringer förhoppningsvis upp mig imorgon och hjälper mig byta, om de finns platser kvar dvs.

Så imorgon är jag ledig, spenderar dagen ute i stallet så det blir great. Longera kärringen står på schemat. Men en förtjänt sovmorgon har jag imorgon iallafall. Lovar att rektorn ringer klockan åtta på morgonen så min sovmorgon försvinner ändå. Men det är nog värt de. Aja. Nu är jag på ganska mycket bättre humör. Precis innan mamma kom in höll jag på med ett riktigt argt inlägg, haha. Men vi skippar det tycker jag. Men aa vi hörs imorgon snyggningar. puss!

från idag. vilopaus. soet.


söndag - 29 augusti 2010

Hello people.

Steg upp klockan 7 imorse och var riiiiiiiktigt trött. Men när linserna är på så blir man så jäkla pigg på en gång så de är min räddare i nöden. Sedan klockan åtta var de avfärd mot Högbo. Tog in sammanlagt 10 hästar från hagen längst bort och 1 till som stod vid stallet, red från hagen längst bort men ganska segt och jobbigt ändå. Sen red vi en jäkligt kort sväng med massa som aldrig ridit förut. Kom hem vid kanske 1-2.

Åkte direkt till Dakita när jag kom hem och blev en skrittur med lite vägar runt om, spontan ridtur alltså. På kanske 30 min, orkade inte, blåste så in i helvete och hon var rädd för allt. Inte okej..

Kom hem runt 3-4 och har suttit bänkad framför tvn hela dagen. Ska ta och prata med mina föräldrar nu om skolan, har inte riktigt blivit av om man säger så. Så vi får väl se hur det går med det. Och om jag ens har motivationen att gå upp till skolan imorgon? Nej fyfan, de tänker jag inte! Aja, vi hörs senare eller imorgon. puss!

jag å gandur i typ, lördags? nä ja vet inte. men vi var väldigt blöta iallafall.


spåkulan - 28 augusti 2010


det låter helt okej, förutom på jobbfronten..

Iallafall så vet jag inte vad jag gör uppe nu. Tror jag lägger mig om ett antal minuter så jag kommer upp imorgon, mina föräldrar vet inget så dom kommer väl tror att jag går i sömnen en liknande, haha. Nej, men vi hörs hörni. Min katt har myst ner sig så jag ska sällskapa honom, ser så varmt å skönt ut. godnatt!

ja min barbietkudde är hur snygg som hellst. jagvet.


lördag - 28 augusti 2010

Blev uppstignig vid halv elva imorse, var dödstrött. Drog iväg till stallet och red Gandur. Astaggad häst, de gillar vi! Sen bjöds det på donken av hannas snälla mamma, inte helt fel de heller. Så är mätt nu, men måste väl ta och göra tacos åt mig och max snart.

Ikväll är jag alltså barnvakt så kommer hålla mig hemma. Magda är hemma så hon kommer väl över hoppas jag!

Sen imorgon ska jag upp klockan sju, PÅ EN SÖNDAG.... herligt. Njae. Men ska vara med och hjälpa till på en tur med hanna så lite ridning dör man då inte av =D !  Så först några timmar där uppe och sedan några timmar hos dakita. Ska hinna med att prata med mina föräldrar först så det fixar sig med att byta skola, dom har ju åkt nu så hann inte prata med dom.... hoppas de löser sig iallafall.

Nej men vi hörs väl nån gång imorgon! puss.


fredag - 28 augusti 2010

Blev ett sent inlägg idag, vad kan detta bero på? Jo, jag glömde bloggen, eheh. Men de dör väl ingen av.

Blev skola först då med uppdelade grupper och gick tipspromenad, kom sist, oväntat.. Sen uppdelade i nya grupper och hade 4-kamp, resultatet får vi på måndag/tisdag. Men kanske inte går kvar på skolan då. Idag var seriöst droppen.. vill inte skriva ut de här men dom som vill veta får väl höra av sig om man inte redan vet. Så kanske bytt skola nästa vecka, vad vet jag, eller så blir de pajala ändå. Får se hur de blir, ska försöka byta så snabbt som möjligt iallafall. Trivs inte alls, fan värre än alla andra skolor man gått på och då är det fan illa.

Efter skolan drog jag iväg med hanna till stallet och fotade när hon red. Var allmänt fotosugen. Så kom alltså hem vid typ åtta och har käkat, redigerat bilder, skickat bilder, visat bilder för mamma å pappa, haft en pappa som suttit å snackat en massa om skolan (han var alkohol påverkad så självklart är han pratsugen... haha jisses.)

Imorgon blir de att gå upp halv elva för en timme senare kommer hanna å hennes mamma och hämtar upp mig sen blir det rejsa sönder hästarna imorgon! Ska bli härligt. Nej nu ska jag nog snart ta å lägga mig. Men vi hörs väl imorgon efter ridningen eller kanske mot kvällen. ja... vi får se. godnatt!

  

  

  

  



torsdag - 26 augusti 2010

Hej på er.
Innan skolans buss kom träffade jag emma en stund och snackade lite med henne, var ett litet tag sedan så vi babbla på. Sen så gick skoldagen rätt så snabbt. Vi fick pärm, två block, pennor, sudd, usb-minne, skåp, osv. Å sen skrev vi ett brev om vem vi var och sen käkade vi lunch, lax! lite gott. Sen slutade vi typ. Ganska skön och kort dag.

Var iväg och red Dakita efter de slutat regna och hon var odräglig, mer behöver jag inte säga.. Annars har jag stoppat i mig lite pannkaka nyss och ska hoppa in i duschen nu snart. Imorgon är de idrottsdag som står på schemat, fyfan.. aja vi hörs väl efter de. puss!


skolan - 25 augusti 2010

Ja "mötet" gick väl bra. Massaaaa information osv om båda pajala och kenya. Ryggsäck, sovsäck och kompass fick jag med mig hem också. Inför pajala-resan om en vecka. Ojojoj, kommer bli lite jobbigt att sitta i en bil i 14 timmar i sträck. Blir att dygna dagen före!

Kom hem för en och en halv timme sen och har hunnit smällt i mig lite glass. Imorgon är det kort dag. Slutar vid ett typ, ska gå igenom kärnämnena och få skåp, block osv. Sen slutar vi typ vd 1. Drar hem och rider Dakita, täääääääääääänkte hoppa, men vet inte om det är okej pga att det är blött. Får kolla imorgon annars vet jag inte vad jag tänkte göra. Rida till sjön kanske... Skriver efter de iallafall! puss.


extrem bildbrist.

onsdag - 25 augusti 2010

Grattis på namnsdagen till mig själv...

Idag satt vi upp tältet som vi ska sova i när vi åker till pajala och sedan gjorde vi mat över eld. Träning för pajala, känns inte som min grej riktigt om jag ska vara ärlig, så måste nog tänka på saken.. Ganska korkat att säga de nu, men när man fått mer information och känna på hur de är så känns det sådär faktiskt.
Känns även som att alla har hittat sin plats i klassen och vi redan är grupperade. Å jag är då fan inte inne i klassen alls och jag trivs inte för fem öre. Så just nu känns allting bara skit.. Men vi får väl se hur de blir om ett tag, om de inte blir bättre känner jag seriöst för att byta skola.. Mår inte bra av sånt här..

Annars så slutade vi tidigare än förväntat så de var väl bra.. Har legat under en filt senaste timmen framför tvn, är trött, fryssen, irriterad, förvirrad och osäker. Känns som min hemska vecka i månaden är på ingång. HÄRLIGT..

Om två timmar bär de av till skolan igen för att få information om pajala.. vi hörs väl efter.. förmodligen.. hejs.

lite randombild. men fortfarande en favorit :)


tisdag - 24 augusti 2010

Shit vilken dag!
Tog mig iväg till skolan och även fast de regnade så drog vi ut och paddlade kanot ändå. Var asjobbigt i början men efter ett tag så blev man van och bara körde på. Stannade efter hundra år och käkade korv, dom hade bara äckliga tjocka korvar men eftersom jag inte skulle åka hem efteråt tvingade jag i mig en halv. Men några rysningar och illamående överlevde jag och var mätt resten av dagen. Skönt!

Efter paddlingen blev vi grupperade i 4 grupper och gick mellan två lador och gjorde olika övningar tsm. Och en av dom klättrade vi upp till taket och fyfan, var så jävla rädd, haha! Sen så är jag ju världens bästa och tappar min kopp med saft över mig själv och på golvet. Var helt tyst i salen åsså BOM, HAHAH, jag är faktiskt inte förvånad... lyckas med allt.

Sen så efter 10 sms och ett samtal från hanna så ringde jag upp och dom kom och hämtade upp mig för hanna kom upp tidigare till stallet hon också. Perfa!
Första lektionen på Gandur gick.. sådär. Han gjorde vad jag bad om och så, men det är ju de att man är lite ringrostig och sen så de där med islänningar är inte riktigt min grej än. Men jag jobbar på det så är nöjd ändå!


Hade världens hemskaste träningsvärk i höften och benen efter lektionen men nu har de släppt efter en Alvedon, tack å lov! Ska sova nu, är alldeles slutkörd i hela kroppen... godnatt!

gammal bild från när jag red sota.


måndag - 23 augusti 2010

Ja men då var första skoldagen avklarad. Var trött som ett as imorse när jag släpade mig upp men det vände ganska fort och övergick till nervositet. Men var egentligen inget att vara nervös för. Vi fick massa information, fick prova en massa kläder och skor, gå runt i skolan, gå runt ute.. Ja typ de.
Imorgon är de frilufsdag.. kill me.

Annars så åkte jag iväg till synsam och hämtade ut mina glasögon å sedan hem. Sen har jag bara försökt hålla ögonen uppe för jag varit så satans trött.. Blir tidigt ikväll kan jag säga. Å ännu tidigare måste jag upp imorgon. Så vi hörs väl mot kvällen imorgon. För jag går direkt till stallet efter vi slutat. puss!




tidsfördriv innan jag somnar - 22 augusti 2010

Du heter: My Arléus.
Smeknamn: Mysan.

Låt som när du är ledsen sörjer till: Vet inte.

Beroende av: Inget? djuren kanske.

Vad tror folk om dig? Vet inte, vill jag ens veta?
Stämmer det? -.-
Vad får du oftast komplimanger för? Utseendet och ridningen.

Hur imponerar man på dig? Vet inte riktigt, haha, hm de är nog inte så svårt.
Brukar du skratta för dig själv? Haha, så fult, men ja.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Vf ska du cykla så tidigt? :o

Var bor du? Saaaaaaaaandviiiikeeeen.

Trivs du där? Till och från. Om man fick chansen att flytta skulle jag nog ta den ;)

Hur svarar du i mobilen? "hallå?", "ah?",

Vem ringde du senast? Emma.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Frågade vad som var så läskigt.
Antal timmar sömn inatt: 9?

Sov du ensam: Nej.

Brukar du komma i tid: Yes.
Hur känner du dig nu: NERVÖS.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, blått.

Vad tycker du om fötter: Fyfan så äckligt.

Vad saknar du: Min gamla klass.

Hade du en bra kväll igår: NEJ.

Favorit dryck på morgonen: Oboy eller juice. Vardag - ca 12. Helg - 1,2,3?
När brukar du oftast gå och lägga dig: Vardag - ca 12. Helg - 1,2,3?

Är du blyg? Japp, alltid varit. Men försöker så gott de går att låta bli. Imorgon då jävlar måste jag låta bli.
Sysslar du med någon idrott: Haha, ja, rider.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jadå.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ha sex. Stå upp å kissa? haha.

Är du nöjd med ditt liv: Hittils så är det ganska mycket okej.

Är du bortskämd: Nja, lite.
Vad gör du i morgon: Börjar på Gymnasiet. Lite nervös. Sen åker till Synsam.

Vad är det värsta du vet? Mörker. Skumma typer. Höjder. Falska människor.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja de har jag! Men vissa funderar man på om man verkligen behöver i sitt liv..

Vad är det finaste du fått? Jag kan inte välja.
En speciell dag du minns: Minns inget.

Du samlar på: Vishyflaskor. Haha, ne, men inget.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen.
När grät du senast: Var ett tag sen.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Göra ögonoperation, skaffa sköldpadda iller åsna häst ko. Fråga inte varför. Det underlättar.

Vill du gifta dig: Ja.
Vill du ha barn: Ja.

Är du musikalisk? Haha, inte de minsta.

Vad dricker du helst när du är törstig: Allt utom mjölk och vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Kommer inte ihåg. Tror de.

Biter du på naglarna: Nej, river..


spåkulan - 22 augusti 2010


den sved. hejdå godis, hej ut och röra på sig.

AJ MIN MAGE - 22 augusti 2010

Shit jag är så jävla nervös inför imorgon, min mage sprängs snart över all nervositet. Okej, jag överdriver en smula, men min mage är helt seriöst skitarg. Så toblerone+vishy+nervös= ONT i magen.


Blev en kort sväng på Dakita idag iallafall. Skittjurig har hon blivit med sadeln, inte okej. Å hon var jäävligt pigg idag, drog som en galning. Inte ett dugg kul. Men så blir de när hon måste stå ett tag. Sen så skygga hon för allting, kärringhäst. Inte våran dag idag.


Jag har under kvällen ätit, duschat å noppat mina hemska ögonbryn som jag låtit vara ett bra tag. Men nu ser dom ganska normala ut igen, tack å lov.
Hm, ska plocka fram de jag ska ha på mig, ställa klockan i bra tid så jag slipper stressa till bussen, se till så att jag tittat på rätt tider på alla bussar... å sen typ, ja sova? aa, så blire nog. Nej nu ska jag gå iväg å lämna tandborsten. hörs imorgon efter skolan! :| .. puss.

extrem bildbrist. så får bli en från igår. och nej jag visade den inte för den här var uppstoppad HAHHAHA...

söndag - 22 augusti 2010

Hemma tidigare än förväntat, inte helt fel!

Lördags:

Vi drog upp till orsa i minibussen och gick på björnparken där. Såg alla djur, men var inte värt pengarna, haha. Antingen så var dom långt bort eller så slöade dom bara, så de sög. Men vi gick runt där i 2 timmar iallafall och tog oss sedan mot Mora och käkade på donken. Och sedan mot hemköp innan vi kom fram till stugan.

Hade absolut iiingenting att göra på hela dagen, så gick bara runt hela tiden tills jag tillslut fick med mig max på en cykeltur. Så han fick visa vart "den perfekta" stranden låg. Jäääkligt liten, haha. Somnade väl runt 11-12. Dötrött efter att ha gått upp klockan 7 på morgonen.

Idag:
Mamma väckte mig för vi skulle ut och gå. Konstigt att på de där lilla stället är det mindre dött i än i sandviken -.- ... hm, sen har jag inte gjort ett skit. För det finns inte något att göra där uppe, helt meningslöst. Så fick åka hem med min faster som åkte tidigare.

Så jag kom hem för ett litet tag sedan och ska ta något att äta nu för jag är döhungrig. Vi hörs ikväll efter ridningen, puss!








Upphöjd plats för att man skulle se över djuren. lite högt. lite läskigt.




















galen kusin. bokstavligt talat.


guldlockkkk.











guldlooocck.





in tha minibuss.





var sanslöst med getingar i stugan.. helt sjukt.


sen var gamla hunden sunshine med. faster äger hunddagis och hade henne över helgen.








sötare hund får man leta länge efter. så jäkla söta öron, hon är korsning så dom sitter typ mitt på huvudet, haha !


hehe - 20 augusti 2010

Jag tog mig somsagt till resecentrum och mötte upp hanna å även lina där. Trots lite krångel så fick jag med mig ett busskort hem.

Sedan när ja kom hem pumpade pappa däcken på moppen å jag åkte iväg för att känna om de kändes bättre, vilket de gjorde. Sen under dagen har jag... kommer knappt ihåg.. kollade på någon film iallafall innan vi käkade.

Nästan direkt efter tog jag mig iväg till magda och tog igen en massa som hänt under veckan, eller ja, magdas vecka i skolan, haha.. å sen höll vi på å tönta oss ute.

Kom hem för ett litet tag sen och ska nog sova så snart som möjligt. Sover med linser å smink på så slipper jag göra det imorgon. Eller ja sminket kommer väl vara lite halvt borta men det skiter man väl i.. Åker iväg kl 8 och då bär de av till Orsa. Därefter stugan (fy..) och sover över tills på söndag. Så no blogging från min sida förrns på söndag kväll.. vi hörs då. puss!

kommer sakna denna sjuka klass.


fredag - 20 augusti 2010

Hanna följer med till resecentrum för hon ska också hämta ut sitt busskort, å hon är seg. Så slänger in ett inlägg innan eftersom jag inte har något annat för mig.

Var riktig dryg morgon idag. Vaknade vid nio först, blev glad över att få somna om. Sen tio, å blev lite sur, men somnade om och när väl alarmet gick så var man skiiittrött. Lite surt. Men jaja, måste komma in i bra perioder nu så jag tar mig upp till skolan utan huvudvärk.

Idag kommer magda även hem, synd bara att jag kanske inte hinner träffa henne under helgen om vi åker bort.. Nej nu avslutar vi de här inlägget innan de blir för långt. puss!


torsdag - 19 augusti 2010

Hoppla. Gårdagen med emma var ju super. Blev bjuden på väldigt god mat och sedan satt vi framför lite filmer och smällde i oss chips, popcorn och vira. Inte helt fel! Blev en massa tjattrande eftersom vi inte setts så mycket så hade en hel del att snacka om, haha. Vi slocknade nog runt 3-4 tiden.

Vaknade imorse när emmas mamma kom in och väckte oss vid 11. Emma hade ställt klockan på tolv men jag kunde inte somna om, eller jo de kunde jag, men lät bli, haha. Så låg och halvsov typ. Åkte med emmas underbara syster till sandviken sedan eftersom hon skulle in. Alla blundar och hoppar neranför sträcket.


Sedan blev det att åka upp till Gandur. Och eftersom jag inte fick tag i den jäveln iförrgår hade jag med mig morötter för att muta. Gick de bra? NEJ. Efter halva vägen då alla morötter typ var slut tvärvände han och drog iväg. Hanna kom men till vilken nytta, det gick inte. Så jag gick till honom för att ta av honom grimskaftet medans hanna hämtade eddie och då jävlar stod jag inför två val. Att ta grimskaftet och ringa Nanna om en annan häst eller vara riktigt jävla bestämt och ta och göra ett sista försök.
Man kan säga att jag blandade dom valen, haha! Tog av grimskaftet (så utifall han skulle sticka slipper jag gå efter) och så tog jag tag i grimman och gick. Hela jävla vägen genom hagen gick vi och jag var så jävla förbannad och fokuserad. Och jag gjorde det, klarade han test. Haha, när jag fick ut honom ur hagen så kändes det som jag hade vunnit OS eller liknande, hahaha! Var så jävla glad.

Ridningen gick också rätt så bra. Han var nog fortfarande sur över att jag fick tag i honom så han var ganska seg. Men med lite jobb på volter, skänkelvikning och galoppfattningar så blev han lite svettig och vi avslutade där. Duktig häst alltså! Men blev ingen uteritt som planerat eftersom jag redan vunnit över honom en gång, så tyckte jag de räckte haha.


Jag heter My Arléus och äger ganska mycket alltså! JAG ER GLADER. Fifan vilken känsla. Okej mindre snack om de. När jag kom hem från stallet så stoppade jag i mig pannkaka och drog iväg till andra stallet. Blunda igen.


När jag hämtade in henne kom hon ännu en gång fram självmant, andra gången alltså! Kändes kanske hur bra som hellst eftersom hon stuckit iväg alla andra gånger. Hon kanske har accepterat mig till slut? Nja återstår att se på söndag. Men glad blir man iallafall.
Dakita har iallafall tappat en sko och alla andra var smålösa så tyckte att träna på stegringen kanske inte är så bra om det kanske gör ont i hovarna att landa. Så jag tog ut henne på en liten tur och gick med henne till indianbyn och vände. Hon hade lite överskottsenergi så vi joggade lite då och då. Min kondis suger så blev inte så mycket, haha.


När ja väl kom hem blev de att hoppa in i duschen och nyss satt jag å smaskade på lite glass. haha. Sötsuuuuuuuug. Hm, blev ett jäkla långt inlägg för de som läser om vad som händer i stallet. För andra blev de mindre. Imorgon går jag upp lite tidigare för att ta mig iväg till resecentrum och hämta ut busskort. Hörs efter de. puss!


onsdag - 18 augusti 2010

Dagen har rullat på rätt så bra idag kan jag säga.
Började att man blev väckt ett antal gånger vid 11, mina ögon vill inte riktigt sammarbeta så tog ett tag för mig att komma upp, haha. Men efter någon timme satt man i bilen och var påväg till Gävle. Där fixade vi ett nytt pass till mig, haha aldrig sett någon fulare bild än den som jag kommer stå ut med i 5 år.. Jaja, inte hela världen. Sen så vidare till Jula och sedan hemåt.

I Sandviken blev det ett å annat besök på bla Rusta, Dollar & Willys. Jävlar vad mamma å pappa höll på. Avslutade sedan med en lunch i Trebo, pannkakor. inte alls tokigt.

Passar på nu att skriva ett inlägg för blir inget ikväll, om jag inte lyckas sno datorn en stund förstås. Jag ska nämligen ut till årsunda och spendera kvällen hos emma. Var ett tag sedan, så ska bli trevligt. Kommer hem imorgon runt 11-1. Beror på om jag fixar skjuts eller lär sätta mig på bussen, eller om jag åker moppe. Återstår att se beroende på hur vädret blir eller om de fortsätter att regna.

Annars imorgon så åker jag iväg till högbo och rider med hanna på banan. Sen ska jag försöka rida ut själv, annars åker jag direkt hem och sedan till Dakita för lite markträning och ev. träna på stegringen. Hörs imorgon kväll alltså om inte ikväll. puss!


bild från midsommar när ja var i stugan. älg för dom som är blinda och inte ser.

tisdag - 17 augusti 2010

Tja snyggingar!

Nice inledning där, härligt. Nej men idag kan jag inte påstå att jag gjort så mycket, bara städat, damsugit, ridit, lagat mat (+frukost!) och duschat. Så min dag har varit ganska så mycket bra. För er som inte gillar hestsnack så blunda och hoppa ner efter de sista sträcket.


Gandur var helt omöjlig att ta in från hagen idag, försökte runt 5 gånger sen gav jag upp, satt mig på en sten, smsade hanna att komma. Sen kom Agge fram å mös en stund och då fick jag nya krafter och fortsatte kämpandet men insåg att antingen så skadar sig Gandur när han kliver på grimsskaftet eller så springer han över mig så jag gick tillbaka till stenen och satt mig där och fortsatte mysa med Agge, sen kom Nanna å tog honom åt mig, hur lätt som hellst, hästjävel, på torsdag DÅ jävlar tänker jag inte ge upp.

Ridningen gick däremot bra, förväntade mig mer kämpande måste jag säga. Red iväg från kalle å hanna och de enda han gjorde var att gnägga en gång, sen gick han där i frid å fröjd utan att göra något. Jag väntade mig en explotion eftersom han gick så segt men den kom aldrig. Förrens vi var ute på vägen hem igen och då vägrade han stå stilla, han fick sig nått rapp så löd han någolunda bra iallafall. Så ridningen blev en besvikelse, jag kanske lär vinna över honom i hagen innan han testar när jag rider. Så på torsdag kommer han bokstavligt dö för jag kommer inte ge upp. Ska samla alla krafter jag har och vara så jävla bestämt. usch. hästjävel.


Blev ganska lång text dedär, men hände alltför mycket och alltför lite på fel ställen. Ja, ni lär läsa för att förstå, tyvärr. Men iallafall så när jag kom hem satt jag direkt igång med mat - koka makaroner åt mig å max, sen fick han mikra sina köttbullar, haha.

Annars har jag bara hunnit med en liten dusch. Ska nu ta mig lite glass eller något för jag blev så himla sugen. puss!


pannkaka till frukost av allt annat än dåligt!

starving - 16 augusti 2010

Hejhopp.......

Damsugandet blev inte av, haha! Fastnade här framför datorn och har inte gjort något annat, inte ens ätit så är skithungrig nu men orkar verkligen inte ta mig upp för att äta något. Får bli extra hungrig imorgon istället, å eftersom mina scones är slut så ska jag lätt göra panncakes till frukost/lunch!

Hm, imorgon så tar jag tag i damsugandet och senare mot kvällen blir det att rida Gandur. Ska testa hans vilja imorgon så är jäääääääääävligt taggad på de, bara tuta å köra! Den lilla puppppppponnyn ska tämjas, haha aa eller nått liknande ord. 

Nej nu ska jag kolla klart på filmen som jag började på igår. godnatt!


måndag - 16 augusti 2010

Somnade såklart rätt så sent igår och vaknade vid halv två idag. Sängen var så jäääääääääkla mjuk, fluffig å varm så stannade en halvtimme innan jag släpade mig upp för frukost. Å efter några minuter kom pappa hem och kollar alltid upp på klockan å sedan tillbaka på mig med en sån där dömande blick, haha så jag känner att det kanske är dags att vända lite på dygnet.... Men de tar vi på typ.. helgen :D

Idag har jag städat ur gaderoben som sagt och kände att de behövdes och ibland hittar man gamla plagg som man inte använt alls. Sen så har jag märkt att jag har mindre kläder än jag trodde, vilket suger! Jag som nyss var i valbo å allt... Ne får ta och släpa med mamma dit om någon månad igen, haha.

Hm.. nu ska jag väl ta och damsuga huset som pappa bad mig om och sen äta något. Bjuder på några fler bilder från igår. tjing!











my in action.


HAHAH.. jag har ju nästan komit på ett kommando för att få dakita att stegra. och hon gjorde de en gång igår men hanna missade de preciiiiis och fick bara med hur hon landa. Ser så jäkla osmidigt ut haha!


fin hest med gräs i mungipan....




hest - 16 augusti 2010

Glömde helt bort att blogga så gör de nu medans jag är vaken...

Hanna hängde med till Dakita och knäppte kort när vi tramsa runt lite på åkern. Var meningen att vi skulle få bilder på henne när hon stegrar men hon bjöd bara på de en gång och då missade hanna såklart att fota, haha! Hanna har de mesta av bilderna så dom kommer väl upp sen för har inte fått dom än.

Annars så har jag bara hunnit duscha under kvällen. Ska väl sätta på någon film eller nå nu innan jag ska sova. Imorgon är de rensa kläder som gäller! puss.


HAH klockren till höger. å favoritbild till vänster.

söndag - 15 augusti 2010

Blev ganska så sent igår, kollade på film tills halv tre och slocknade rätt snabbt. Vaknade upp till en jävligt dryg katt och kände hur illa de luktade, men de kom inte från kattlådan så gick runt i huset och vad hittade jag i tvättstugan? Jo ett nerskitet golv, han hade skitit på mattan vid dörren och sedan vänt på den och dragit runt den på golvet och sedan skitit på den igen !?

Så jag har alltså bara hunnit käka frukost och skrubbat golv. Fyyyfaaaan vad illa de luktade, lära hålla andan för började få kvällningar, haha inte nice.. Nu har magda åkt iallafall, lite tomt. Men ska inte deppa ihop för det utan ska slänga på mig linserna och dra mig iväg till Dakita sen. Blir nog ikväll för det är så varmt ute.. Å hon har tappat skon så kan inte rida, funderade på att fotografera henne lite, om hon står still.. Men vi hörs ikväll. puss.


mina scones som ja baka. lite gott till frukost.


tavla från magda (haha!) och tvättstugan.............





å efter skrubbandet å torkandet. de var LITE jobbigt att hålla på i två timmar ....

tvåsextrettonsjuttontjugosju - 14 augusti 2010

Sitter ensam här i mörkret, eller ne de är inte mörkt men ändå. Magda kom förbi en stund somsagt men fick skjutsa hem henne efter en halvtimme och krama hejdå, eller ja hon kommer ju hem till helgen, men ändå, man vet ju aldrig vad som händer.

Har under kvällen kollat film, tv å film. Tråkigare lördagskväll får man leta länge efter. Men är iallafall trött nu så det är ju bra, då somnar jag ikväll! Men vi hörs imorgon hörni. puss.


hej jag heter my arleus och gillar randompics, fast ne, men pappa har iallafall stora fossingar.

fyFAN.. - 14 augusti 2010

Har varit så himla rastlös under dagen så bakade scones. Blev inte riktigt klara med de skiter man väl i. Sitter nu och äter låd-mat som man värmer på och FYFAAAAAAAAAAAAAAAN vad äckligt det smakar, smakar tvål!? sjuukt äckligt...

Men nu är magda påväg hit och lämnar tillbaka min cykel innan hon åker imorgon åsså stannar hon här ett tag å kikar film :)  vi hörs. puss!


lördag - 14 augusti 2010

Ställde klockan på 8 imorse och drog mig hemåt å sedan till stallet och red Gandur. Kom alltså hem för inte allt så länge sedan och har tagit en lång kalldusch för det är så satans varmt ute. Tål inte värmen, mår bara illa. Så var mindre smart att rida runt i en tjocktröja när det blev så jäklans varmt....

Funderar på att lägga mig ute i solen för jag har noll bränna men vi får se. Nu ska jag slänga i mig något ätbart. vi hörs senare, puss!


fredag - 13 augusti 2010

Helloo, tänkte blogga när magda var borta men nu kom hon -.- .... Såblir inte så långt då, eheh.

Har inte gjort så jättemycket idag.. haft vattenkrig, käka chickenbitch, städat och farit till ica. Trots att de är fredag den 13:de så har inte så mycket dåligt hänt. Bara massa krångel men de hör väl till vilken dag som hellst =D

Imorgon blir det att gå upp tidigt för att åka å rida. Vi hörs väl mot kvällningen! puss.


ganska mycket chill - 12 augusti 2010

Hello people. Sitter här hemma nu och har inte så mycket för mig, ska gå och kika igenom skafferiet snart så får vi se vad som bjuds till filmerna jag tänkte kolla på under kvällen. Ska ta och sätta klockan på ringning så jag kommer upp imorgon, gjorde det imorse också men jag tröck av de och somna om.... å vaknade 2 haha. Så kan de gå.....


Dakita har fortfarande lös sko + att en till är typ lös nu också. Så blev en barbacka skrittur på 1 timme, lite skönt ändå att skritta runt lite spontant.


Annars så har jag bara ätit och duschat å nu ska jag ta mitt lata arsle ner till magda. PUSS!


lite härligt de ser ut. fast de vare inte tack vare kärringhesten.......

spåkulis - 12 augusti 2010



= mormor = dryg = sant.

torsdag - 12 augusti 2010

Vaknade för en timme sen, kanske dags att ställa om dygnet snart...

Skulle varit iväg till synsam, eller ja, dom stänger 6 men vet inte om jag orkar ta mig dit, ingen brodska direkt, kan lika gärna göra det imorgon.. Men jag måsta iallafall slänga på mig linserna och sticka iväg till Dakita snart. Är grymt trött så hoppas hon inte håller på och fjantar sig..

Vi hörs! puss.


glasögonen jag har å välja på och en trött my i pyjamas.

hest - 11 augusti 2010

Åkte som sagt till stallet och red med hanna. Skulle hämta in gandur från en annan hage och efter att jag gått med honom genom halva hagen kommer hingsten springandes rakt in i gandur, såklart början gandur sparka honom och sen vänder han om och sticker tillbaka till vindskyddet som är på andra sidan hagen. GREAT! lite förbannad jag var, så efter att jag försökt en gång till och han gjorde samma sak så hämtade jag hanna som precis kommit till stallet. Men även när hon var med stack han ännu en gång och då var det droppen... Var sjukt förbannad så då gick det.. Äckelhäst.

Sen red vi på åsen och ÄNTLIGEN så var det jävligt mycket vatten i vattenhindret! Gandur bara bocka bocka och bocka hela tiden, haha. Sen tävling hem fast hanna / kalle tjuvstarta så vi hängde på efter. Skrämde ihjäl en tant på vägen samtidigt också, haha stackarn...

Okej de var ridningen de. puss.

kalle idag.


onsdag - 11 augusti 2010

Sitter här hemma nu och har suttit vid datorn å tagit igen lite man missat under veckan.. Blir grymt uttråkad av att sitta vid datorn känner jag och sen att inte ha något att göra blir man grymt frustrerad av! Hanna hörde av sig om att vi kanske skulle rida idag, så det låter toppen.

Har varit i valbo idag med mormor och fått in lite nya plagg i gaderoben. Blev linnen, kofta, underkläder, tights och tröjor. Skulle behövt ett eller två par jeans men det sparar jag till nästa gång.
Direkt efter åkte vi till synsam och kollade på bågar en stund. Efter någon halvtimme hade jag samlat på mig tre stycken som jag fått med mig hem så jag kan känna mig för. Vilket är grymt jobbigt.. Dessutom är ena 1000:- dyraren än den andra men det lutar mest åt den dyra. Frustrerande, och som grädden på moset kommer inte mamma bli glad pga det.

Men har man synfel så har man och då jäklar ska de vara bra grejer också, ehehe ;)
Annars har det inte hänt så mycket mer, ska nog äta lite nu och sen får vi se vart kvällen leder. puss på er!


Och justja! Julia knäppte ju visst lite kort från i lördags när vi grillade, så här får ni dom..





grillmästarN.








fräscht julia.


sliten my plockar ihop de sista..

tisdag - 10 augusti 2010

JAG LEVER! Har inte bloggat på cirka en vecka så måste ha varit lite tomt? ;)  Jag har hunnit med en hel del under förra veckan, hade nog i stort sett något att göra hela tiden och veckan bara flöt på. Igår var jag till exempel till skolan i högbo och hälsa på! Är så jävla taggad nu efter att ha fått en massa info att ta in, har nog inte riktigt smält det än.

Sen så har jag vart mycket i stallet och i fredags storstädades det i 6 timmar och i söndags vart det målande, jisses. Annars så har jag hållit hus hos magda varje dag, på söndag far hon, fy.... Hm, har massa saker jag kan skriva upp som jag gjort under veckan, men vill inte ösa ner er med allt.


Idag har jag varit upp till Gandur och longerat honom, han vart ju halt för ett tag sen men är bra nu så sätter igång honom nu lite smått. Under tiden har jag kört hårt med ronja, vilket varit jävligt kul!


Sitter just nu hemma hos magda och imorgon far ja upp 11 för att sedan ta mig iväg till valbo med mormor. Får se när vi kommer hem, men om det blir tidigare än 5 så sticker jag nog ner med magda på stan och kollar på bågar! Sen svänger vi väl förbi donken och käkar lite ;)  Nej nu blev det jävligt långt.. Vi hörs... nån gång! puss


måndag - 2 augusti 2010

Jag lever, sitter hemma hos magda och har varit här till och från sen igårkväll. Vi var klarvakna och somnade inte förrens halv 5 kanske, å vaknade vid 1. Men magda blev helt plötsligt jättetrött och somnade. KUL...............

Sitter uppe själv nu i ett kålsvart rum, äger lite. Nej. Jag är inte trött alls, kommer inte bli trött på typ två timmar. Kill me, nu tack. Nej men ska väl lägga mig och försöka sova iallafall, här kan jag ju inte sitta. Vet inte när nästa gång för bloggning sker.. Kommer nog spendera den mesta tiden här hos magda... Men självklart kommer jag vistas i stallet också, men det visste ni nog redan. Kan visa er hur min vecka ser ut iallafall..

Måndag: Magdasplace.
Tisdag: Städa i stallet hos dakita. + markträna ronja. Magdasplace.
Onsdag: Magdasplace.
Torsdag: Rida Dakita & ev Ronja. (om inte hanna har några andra planer, desamma om lördag..). Magdasplace.
Fredag: Magdasplace.
Lördag: Ronja (?) + kanske städa stallet i högbo också... Magdasplace.
Söndag: Dakita. Magdasplace.

Typ sådär ser väl veckan ut, blir väl säkert nåmer som jag glömt eller nå. Men vi hörs snyggingar. puss.


hej jag vill inte synas på bild nuförtiden. bara satt ni vet.

RSS 2.0